Now Reading
Uit Nu! • Godhood van Abbey Games uit in Early Access
0

Uit Nu! • Godhood van Abbey Games uit in Early Access

by Alessandra van Otterlo11 juli, 2019

Abbey Games, developer van REUS en Renowned Explorers, deelde een jaar geleden de eerste beelden van Godhood. Nu is de game te spelen in Early Access.

Godhood is een strategie god-game die zich afspeelt af in een levendige mythische wereld waarin spelers hun eigen geloof creëeren. Of dat een vredige godsdienst wordt of een bloederige religie is aan de speler. Als nieuwbakken god kiezen ze hun eigen geboden, bepalen ze wat een deugd of ondeugd is, bouwen ze tempels, verrichten ze wonderen en verslaan ze de volgelingen van rivaliserende goden in rituele gevechten.

Eigenwijze volgers

Het aantal volgers dat een god heeft staat gelijk aan macht en daarom is het zaak om zoveel mogelijk discipelen te verzamelen en volgers van andere goden te bekeren. Maar die aanbidders hebben wel een eigen willetje en doen niet altijd wat hun god wil. De meest trouwe volgers worden erop uitgestuurd om tegenstanders te verslaan in turn-based gevechten.

De tijd is gekomen

“De tijd is gekomen om eindelijk Godhood in het wild vrij te laten,” zegt Rick Sorgdrager van Abbey Games. “En we konden niet blijer zijn dan om onze nieuwe game eindelijk uit te brengen in Early Access. We hebben heel hard gewerkt om op dit punt terecht te komen: van de eerste schetsen en prototypes tot onze succesvolle Kickstarter en gesloten Alpha. Het was een lange weg, een die wij niet zonder de hulp van onze spelers en gemeenschap hadden kunnen belopen. Dit is alleen maar het begin: onze spelers kunnen in de komende weken en maanden veel nieuwe content, nieuwe features, en nieuwe goden verwachten.”

De Early Access versie van Godhood is voor €24,99 te koop op Steam en GOG (Windows/Mac/Linux). De eerste week krijgen kopers 10 procent korting.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).