Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Brandjes blussen in Rescue Wings
0

Uit Nu! • Brandjes blussen in Rescue Wings

by Alessandra van Otterlo4 juli, 2019

In Rescue Wings van Little Chicken Game Company blus je brandjes met twee duimen. De game is nu uit op mobiel.

De game is het resultaat van ‘vrijspel’, de interne game jam bij Little Chicken. Ze wilden iets met bommen doen, maar dan zonder geweld. Dat resulteerde in Rescue Wings, waarin je waterbommen op bosbrandjes gooit om ze te blussen.

Scruffy de held

Het blusvliegtuig wordt gevlogen door Scruffy de hond, die noodgedwongen achter de stuurknuppel zit, omdat zijn baas zijn taken verzuimt. De speler bepaalt met de linkerduim de hoogte van het vliegtuig, en duikt hiermee het meer in om water te laden. Met de rechterduim wordt de snelheid bepaald en dumpt de speler de waterbommen op de vuurhaarden.

Vliegtuigen en brandstof

Bij iedere trip verbruik je brandstof. Is die op dan kan je een advertentie kijken voor meer brandstof of je betaalt echt geld voor een oneindige voorraad.

Voor de bluswerkzaamheden is er een ruime keuze aan vliegtuigen. Elk met verschillende eigenschappen op het gebied van snelheid, wendbaarheid, en het tempo waarmee ze water laden. Het eerste vliegtuig krijg je gratis, de rest moet je vrijspelen of kopen met in-game coins.

Rescue Wings is gratis te downloaden in de App Store of op Google Play.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).