Nieuws
Now Reading
Bone Voyage meest populaire game van IndigoX
0

Bone Voyage meest populaire game van IndigoX

by Alessandra van Otterlo1 juli, 2019

De tiende editie van Indigo is achter de rug. Het event opende donderdag 27 juni met de bekendmaking van de resultaten van de nieuwe Games Monitor, waarna de showcase opende voor een select gezelschap.

Op vrijdag trapte IndigoX af met het nieuwe matchmaking programma xConnect. Deelnemers van dit business-onderdeel hadden over de dag verspreid in totaal meer dan 250 meetings. Een half uurtje later begonnen de xTalks. Rond het lunchuur opende het vertrouwde onderdeel van Indigo: de showcase.

Bone Voyage wint award

Net als voorgaande jaren mochten de bezoekers hun favoriet kiezen uit de 31 speelbare games. Bone Voyage van Team Cobblestone wist de meeste stemmen te verzamelen en werd daarmee winnaar van de IndigoX award.

Bone Voyage is een third person adventure game geïnspireerd op klassieke adventure games, met een moderne twist. In deze game ben jij een skelet die door een mysterieuze kapitein is opgevist. Je ontrafelt het geheimzinnige verhaal van het schip dat naar het hiernamaals vaart. De game is ontwikkeld door studenten van de Breda University of Applied Studies (voorheen NHTV).

Voor wie IndigoX heeft gemist: Bone Voyage is gratis te downloaden op Steam.

Indigo nieuwe stijl is goed bevallen

“De verandering van de traditionele Indigo showcase naar een event dat meer ruimte biedt voor de professionalisering van ontwikkelaars speelt goed in op de behoefte van de industrie,” aldus Tom Jongens, Communication Manager van Dutch Game Garden. Ook Jan-Pieter van Seventer kijkt tevreden terug op het evenement. De nieuwe onderdelen die voor de jubileum-editie aan Indigo waren toegevoegd zijn wat hem betreft blijvertjes: “De nieuwe opzet is zeker bevallen, en de intentie is om door te pakken volgend jaar.”

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).