Now Reading
Uit Nu! • Bart Bonte’s nieuwe game is ‘BLUE’
0

Uit Nu! • Bart Bonte’s nieuwe game is ‘BLUE’

by Alessandra van Otterlo27 juni, 2019

Bart Bonte lanceert weer een nieuwe game. Na een zijstap in de vorm van de Steam-release van Factory Balls, is de Vlaamse developer terug op het vertrouwde mobiele platform met een nieuwe kleurenpuzzel BLUE.

De reeks begon met Bonte’s favoriete kleur YELLOW, waarmee hij in de prijzen viel bij de Google Play Indie Contest, en met meer dan 6 miljoen downloads volgens zijn zeggen de meest gedownloade mobiele game van een Belgische developer. Met RED en BLACK maakte hij de Vlaamse driekleur compleet. Dat werd gevierd met een EP met de songs van de drie games, eigen werk van Bonte.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Ik kon onmogelijk stoppen bij drie kleuren,” zegt Bonte. “De drang om weer nieuwe kleurenpuzzels te maken was te groot, dus daarom is er nu een vierde kleur: BLUE”. De gameplay in BLUE is hetzelfde als bij de andere kleuren puzzelgames: maak in elk van de 50 levels het scherm volledig blauw. Hoe dat precies moet verschilt per level, anders zou het geen puzzel meer zijn, nietwaar.

BLUE is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).