Business
Now Reading
Spil Games verkoopt mobiele tak aan Azerion
0

Spil Games verkoopt mobiele tak aan Azerion

by Alessandra van Otterlo20 juni, 2019

Spil Games heeft haar mobiele divisie verkocht aan het eveneens Nederlandse Azerion, en focust zich vanaf nu weer volledig op de webgames.

Azerion wordt de nieuwe eigenaar van de mobiele divisie van en neemt daarnaast een strategisch minderheidsbelang in de webportal activiteiten van Spil. Oprichters Peter Driessen en Bennie Eeftink behouden met 95 procent de meerderheid van de aandelen in het bedrijf. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid is niet bekendgemaakt.

Welkom in de familie

De door Spil Games ontwikkelde mobiele games, waaronder titels als Operate Now: Hospital en de Troll Face Quest franchise maken vanaf nu onderdeel uit van de Azerion-familie. Een groep bedrijven waar ook het Nederlandse YoudaGames (Governor of Poker) en Sulake (HabboHotel) al onderdeel van uitmaken.

Webgames

Spil gaat vanaf nu zich weer volledig focussen op hun webportals. Spil Games CEO Timm Geyer over het nieuws: “Ik ben blij met de samenwerking met Azerion. Gaming is een gigantische wereldwijde markt met een enorm potentieel. Maar om mee te kunnen doen heb je aanzienlijke middelen nodig. Samen met Azerion zijn we een partij waar rekening mee gehouden moet worden.” Geyer blijft aan als CEO van Spil Games.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).