Nieuws
Now Reading
E3 2019 • Unexplored krijgt een vervolg
0

E3 2019 • Unexplored krijgt een vervolg

by Alessandra van Otterlo11 juni, 2019

Tijdens de PC Gaming Show op E3 is roguelite action-RPG Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy aangekondigd. Het is het vervolg op de eerste Unexplored game van Amsterdamse studio Ludomotion.

Onherkenbaar

Het vervolg is qua art-stijl totaal verschillend van het eerste deel, en waar het origineel een dungeon crawler was, speelt Unexplored 2 zich niet uitsluitend ondergronds af; er is een heel continent om te verkennen.

Ook onder de motorkap is er flink aan de game gesleuteld. Het content generation systeem is flink verbeterd en creëert niet alleen levels en werelden, maar ook verhalen en puzzels.

De muziek van Unexplored 2 is, net als de muziek van het eerste deel, van Matthijs Dierckx, oprichter en voormalig uitgever van Control.

Fig Open Access

De aankondiging van de Unexplored 2 valt samen met de aankondiging van een Fig Open Access campagne voor de game. Backers van de crowdfunding-actie krijgen toegang tot een pre-alpha test demo van Unexplored 2. Backen kan al vanaf $25.

De release van Unexplored 2 op PC staat gepland voor volgend jaar. Voor het uitgeven van de game werkt Ludomotion samen met uitgever Big Sugar.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).