Nieuws
Now Reading
E3 2019 • Double Fine overgenomen door Microsoft
0

E3 2019 • Double Fine overgenomen door Microsoft

by Alessandra van Otterlo10 juni, 2019

Het grootste applaus tijdens de Microsoft E3 persconferentie was zonder twijfel voor Keanu Reeves, die een staande ovatie kreeg. Reeves speelt het karakter Johnny Silverhand in Cyberpunk 2077 van CD Projekt Red.

Maar de grootste verrassing was misschien wel dat Double Fine Productions wordt overgenomen door Microsoft. Na bijna 20 jaar onafhankelijkheid besloot oprichter Tim Schafer de studio te verkopen aan de uitgever uit Redmond.

Halo, Forza of Excel

Tijdens de Xbox persconferentie op E3 gaf Schafer gekscherend aan dat hij als teamspeler bereid was om te werken aan Halo, Forza, of zelfs Excel als het moet. Head van Microsoft Studios, Matt Booty stond met Schafer op het podium en verzekerde hem dat Double Fine gewoon mag blijven werken aan de games die ze graag maken.

Psychonauts 2 toch op PS4

In een video waarin Schafer de reden van de verkoop uitlegt vertelt hij dat dat ook precies is wat hij wil doen, games maken, zonder er vervolgens mee bij publishers te hoeven leuren. Schafer verzekert ook dat alle Psychonauts 2 backers gewoon hun game krijgen, ongeacht platform, en dat de game met hulp van Microsoft nóg beter wordt.

Ninja Theory

Met Double Fine voegt Microsoft weer een andere grote indie studio aan de familie toe. Vorig jaar op E3 Xbox persconferentie maakte Ninja Theory bekend dat ze waren overgenomen door Microsoft. Dit jaar kondigden ze tijdens de persconferentie hun eerste game als Microsoft studio aan. Bleeding Edge is een online team fighter met melee action combat.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).