Now Reading
Uit Nu! • Speel tien verschillende versies van het eerste level in Super Mario Bros. in 1-1
0

Uit Nu! • Speel tien verschillende versies van het eerste level in Super Mario Bros. in 1-1

by Alessandra van Otterlo30 april, 2019

“Wat als het eerste level van Super Mario in tien verschillende games speelbaar was,” zo omschrijft Mattia Traverso 1-1, de Nordic Game Jam game die hij samen maakte met Philip Busch, Dennis Lorenz  en Alex Williams.

Traverso is ex-BUAS student en een van de mensen achter FRU, een andere game die z’n oorsprong vond in een game jam. Lorenz studeerde eveneens aan de BUAS en werkt tegenwoordig bij Yager, en ook Williams behaalde zijn diploma in Breda en is nu Junior Systems Designer bij Guerrilla Games. Busch is een Duitse game-student en de enige zonder link met Nederland.

In 1-1 kan je Super Mario Bros. world 1-1 op tien verschillende manieren spelen. Denk bijvoorbeeld aan een first person shooter of een battle royal mode, een collectable card game, een text adventure of een Baba is You level. Wat het resultaat is zie je in onderstaande video. Als je het zelf wil proberen dan is 1-1 gratis te downloaden via itch.io. Op dit moment is de game alleen beschikbaar voor Windows, maar als het goed is komt er morgen ook een Mac-versie. Wees snel met downloaden, want Nintendo kennende…

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).