Nieuws
Now Reading
Vlaanderen heeft nieuw festival voor artistieke games
0

Vlaanderen heeft nieuw festival voor artistieke games

by Alessandra van Otterlo25 april, 2019

Vlaanderen heeft met One2Play een nieuw videogame-festival rond maatschappelijk relevante en artistieke videogames. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op 10, 11 en 12 mei in Leuven.

Initiatiefnemer van One2Play is Jeroen Janssen, in het dagelijkse leven verantwoordelijke voor business development bij Belgische developer Happy Volcano. Over de reden waarom hij met One2Play is gestart zegt Janssen: “Met dit festival willen we aantonen dat er in videogames ook veel schoonheid en diversiteit schuilt. Er is zoveel meer dan Fortnite en Fifa, en het draait niet altijd om schieten en racen. Gamen kan gerust een creatieve en relevante bezigheid zijn. Hier maak je kennis met de bekendere indie games, maar ook met obscure pareltjes.”

Games en installaties

Janssen werkt met mede-curator Julien Annard rond vijf thema’s: games voor niet-gamers, games voor het hele gezin, culturele games, sociaal relevante games en game installaties. Op de expo vind je onder andere Hidden Folks van Adriaan de Jongh en Sylvain Tegroeg, Bafta-winnaar Florence, Gorogoa , Papers Please, en Gris, een game gemaakt door Spaanse developer Nomada Studio en kunstenaar Conrad Roset, Naast deze internationale titels is er ook werk van Belgische bodem en vind je er installaties zoals Pixel Picasso, Fugl en de arcadekasten van Devillé Arcade.

Muziek en film

Op zaterdag en zondag worden er ’s middags een aantal documentaires getoond over game-cultuur en de ontwikkeling van games. Op zaterdagavond speelt de Antwerpse band Mount Venus een live soundtrack bij de games No Man’s Sky, Shape of the World  en Journey.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).