Nieuws
Now Reading
YouTuber Kwebbelkop brengt eerste eigen game uit
0

YouTuber Kwebbelkop brengt eerste eigen game uit

by Alessandra van Otterlo1 april, 2019

Waarschijnlijk heb je wel eens van Kwebbelkop gehoord, een van de grootste Nederlandse YouTubers. Vorig jaar besloot Jordi Maxim van den Bussche – de echte naam van Kwebbelkop – dat hij niet alleen games wilde spelen, maar ook games wilde ontwikkelen. Hij startte zijn eigen studio, Webble Games, en Havocado is hun eerste game.

Havocado is een multiplayer fighting game waarin vier spelers elkaar met hun floppy karakters te lijf gaan, waarbij ze gebruik maken van een grote hoeveelheid verschillende wapens, de omgeving en magie. De speler die het langst overeind blijft is de winnaar.

De stap van spelen van games naar ontwikkelen was een logische voor Van den Bussche: “Ik speel uiteraard al games sinds ik mijn jonge kinderjaren, meer recentelijk als YouTuber. Ik weet wat YouTubers willen, ik weet waar ze naar op zoek zijn, en waarom zou ik het ze dan niet geven? Dit gecombineerd met mijn passie voor entertainment en een levenslange droom om mijn eigen games te maken, heeft me geïnspireerd om met Webble Games te starten.”

Over de totstandkoming van zijn eerste game zegt hij: “Voor Havocado heb ik uitgebreid gekeken naar games die het goed deden op YouTube, maar die nooit het succes haalden onder gamers. Ik heb al deze games gespeeld en vond, denk ik, wat niet zo goed werkte voor gamers. Dus eigenlijk zijn we door een proces van eliminatie bij Havocado uitgekomen. Ik heb dit gepitcht bij het nieuwe Webble-team en samen hebben we een game gemaakt die niet alleen leuk is om te spelen, maar ook leuk om naar te kijken.”

Havocado komt op 25 april uit voor Steam Early Access, maar de alpha build van de game is nu al te spelen via de Webble discord.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).