Nieuws
Now Reading
Eerste Steam-release voor Bonte Games is in de maak
0

Eerste Steam-release voor Bonte Games is in de maak

by Alessandra van Otterlo1 april, 2019

Bart Bonte maakt al een aantal jaar games voor mobiel en browser, maar nog nooit was er een een echte commerciële PC release. Daar komt nu verandering in, want Factory Balls komt naar Steam.

Zoals de gemiddelde Bonte-game is Factory Balls een puzzelgame. Het doel is om het witte balletje waarmee je start in dezelfde kleuren te krijgen als op de verzenddoos. Dit doe je door de bal deels af te plakken en in de juiste volgorde in de verschillende verfpotten te dopen. Matcht je bal het plaatje op de doos, dan is ie klaar voor verzending en kan je door naar de volgende bestelling.

Zo’n twaalf jaar geleden ontwikkelde Bonte Factory Balls als Flash game met slechts een handvol levels. In de loop der jaren kwam daar wat sequels bij en de Factory Balls games werden ettelijke miljoenen keren gespeeld op zowat iedere game portal site die er is.

Het naderende einde van Flash betekent ook het einde van Factory Balls in de browser, en hoewel de game al de overstap maakte naar mobiel wil Bonte de game toch behouden voor spelers op PC.  Dat doet hij door de game uit te brengen op Steam. Vanaf 7 mei is de game met 221 verschillende ballen daar te koop. De Steam-release betekent niet dat Bonte klaar is met mobiele games, dat blijft voorlopig zijn voornaamste platform.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).