Nieuws
Now Reading
GDC 2019 • Unity neemt ’t Vlaamse Graphine over
0

GDC 2019 • Unity neemt ’t Vlaamse Graphine over

by Eric Bartelson20 maart, 2019

Unity Technologies, maker van ’s werelds meest gebruikte game engine Unity, neemt het Gentse techbedrijf Graphine over. Dat werd bekend gemaakt in San Francisco tijdens de keynote presentatie van Unity voorafgaand aan GDC 2019.

Graphine is bekend van hun streaming- en compressietechnologie voor hoge kwaliteit graphics voor 3D visualisaties en natuurlijk games. Het bedrijf blijft gevestigd in Gent en werkt gewoon door aan hun SDK Graphite. De populaire streaming middleware wordt wereldwijd gebruikt door gamedevelopers, VFX studios (zoals WETA) en bedrijven als NASA en Boeing voor de snelle verwerking van 3D graphics.

Graphite CEO Aljosha Demeulemeester is zeer tevreden met de nieuwe eigenaar: “Unity heeft veel gedaan om het proces van gamedevelopment toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wij maken daar graag deel van uit.”

Ook Natalya Tatarchuk, Graphics Director van Unity is blij met de overname. Zie haar praten over de tech tijdens de Unity keynote (vanaf 1:59)

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.