Nieuws
Now Reading
GDC 2019 • Waar kan je de Nederlanders en Belgen vinden
0

GDC 2019 • Waar kan je de Nederlanders en Belgen vinden

by Alessandra van Otterlo11 maart, 2019

Dat er flink wat Nederlanders en Belgen naar San Francisco afreizen voor de Game Developers Conference weet iedereen, maar waar vind je ze tussen de 28.000 bezoekers? Een overzicht.

Sprekers

In de lange lijst met sprekers ook namen van Nederlandse en Belgische sprekers, en van buitenlandse sprekers die in Nederland wonen of werkzaam zijn bij Nederlandse bedrijven. Dit zijn ze in alfabetische volgorde:

Tara Brannigan, Client Service Manager and Community Lead, 5CA

Gino van den Bergen, Physics Simulation Expert, Dtecta

Mattias Van Camp, Senior Technical Artist, The Creative Assembly

John Coleman, Director of Business Development, Vertigo Games

Gerben Grave, Narrative Designer and Game Writer, Multiverse Narratives

Jonatan Van Hove, Independent Game Designer

Rami Ismail, Game Developer/Biz Dev, Vlambeer

Aran Koning, Developer, Sokpop Collective

Vlad Micu, Freelance consultant, VGVisionary

Ronald Pieket, Senior Engine Programmer, Insomniac Games

Michiel Roza, Graphics Programmer, Nixxes

Tijmen Tio, Developer, Sokpop Collective

Swen Vincke, Director, Larian Studios

Mike Wilson, Co-founder and CCO, Devolver Digital and Good Shepherd Entertainment

Lau Zuydervelt, Product Marketing Specialist, Irdeto

Stands en games

Op de GDC expo vind je onder andere Xsens en de Belgen. Die hebben zich in twee paviljoens opgesplitst, wil je weten welke Vlaamse bedrijven er zijn zoek dan in de exhibitor lijst op standnummer S157. Het standnummer van de Walen is S949. Verder is Iceberg Interactive te vinden op GDC Play, Koo-K00, een game van vijf HKU-studenten is te spelen op alt.ctrl.GDC, en Minit van Kitty Calis, Jan Willem Nijman, Jukio Kallio & Dominik Johann is speelbaar op het IGF pavilion.

Side events

Courage XL heeft tijdens hun event op 17 maart de volgende Nederlandse titels speelbaar: Small town thirst, Curve Fever, Eloquence, Skyworld, Zoma ZOO, Greetings Games Grand Collection, Falconeer, Deliver Us The Moon: Fortuna, plus vijf games van Breda University of Applied Sciences. Ook doen Nederlandse uitgevers Iceberg Interactive en Good Shepherd elk met een game mee. De selectie van Belgische games bestaat uit Journey for Elysium, Hoverloop, Trivia Switch, The Almost Gone, Ghost on the Shore, Brukel en Hubris VR.

De Nederlandse en Belgische games in de selectie van de European Game Showcase bestaat uit: Deliver Us The Moon: Fortuna, Flotsam, The Almost Gone en een nog niet aangekondigde game van Metrico developers Digital Dreams. Deze games zijn gekozen met hulp van de selectiecommissie die dit jaar bestond uit Kitty Calis, Zuraida Buter en Mendel Bouman.

Business

Tegelijkertijd met GDC is er ook Game Connection America, daar zullen ongetwijfeld ook Nederlandse en Belgische deelnemers zijn, maar de exhibitor lijst is niet openbaar. Daarnaast is het mogelijk om met het Nederlandse MeetToMatch meetings te plannen. In de lange lijst van deelnemers vonden we onder andere 5CA, DGG, Digital Dreams, Happy Volcano, KeokeN, Little Chicken, Pajama Llama Games, Paladin en Poki.

And the winner is…

Tijdens de GDC week worden er ook diverse awards uitgereikt. Wil je weten wie straks gespannen bij een award uitreiking afwacht of ze in de prijzen vallen, klik dan hier voor een overzicht.

Korting voor Control-lezers

Control is dit jaar wederom media partner van GDC. Met de code ctrl10GDC19 krijg je 10 procent korting op GDC All Access en Main Conference passen.

Iets gemist?

Kans is groot dat we in de lange lijsten van sprekers, exhibitors, nominees en side events nog Nederlanders of Belgen over het hoofd hebben gezien. Is dat het geval, stuur ons dan gerust een mailtje, dan voegen we ze alsnog toe.

Beeld via officiële GDC Flickr.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).