Nieuws
Now Reading
Welke nominaties worden straks omgezet in prijzen
0

Welke nominaties worden straks omgezet in prijzen

by Eric Bartelson7 maart, 2019

Net als in de filmindustrie worden ook in de gamesindustrie prijzen uitgedeeld aan het begin van het jaar. Met een flink aantal Nederlandse genomineerden is de kans op winnaars dit voorjaar heel behoorlijk. Een overzicht.

IGF Awards

De belangrijkste, of degene met het meeste aanzien, in dit rijtje is de IGF Awards. Nederlandse games zijn vaak genoeg genomineerd in verschillende categorieën, maar nooit ging een kaaskop weg met een prijs. Komt daar eindelijk verandering in met MinitDe game van Kitty Calis, Jan Willem Nijman, Jukio Kallio & Dominik Johann is geliefd bij de critics en maakt een serieuze kans op de Seumas McNally Grand Prize.

Game Connection 2019 Development Awards

Tijdens de GDC wordt ook Game Connection georganiseerd. Het event waar developers en publishers/geldschieters/distributeurs elkaar treffen om zaken te doen. En dat al sinds 2001. Nou reikt de organisatie de laatste acht jaar een eigen award uit voor veelbelovende games. Dit jaar zijn The Falconeer van Little Chickens Tomas Sala en A Fisherman’s Tale, uitgegeven door Vertigo Games (ja die tellen we gewoon mee) genomineerd voor de Game Connection 2019 Development Awards.

Check de trailers van beide games hieronder en help vervolgens je broeders door te stemmen via de Facebook pagina van Game Connection. De meeste kliks winnen. Inderdaad, een domme manier om winnaars te kiezen. Stemmen kan hier.

International Mobile Gaming Awards

Deze awards worden al sinds 2004 uitgereikt, toen nog aan games met een resolutie van 176 x 220 pixels. Inmiddels zijn veel van de kansmakers grote producties, van ervaren teams. Force Field maakt met zowel Coaster Combat als Pet Lab kans op een International Mobile Gaming Award. Lucky Kat dingt met Trigger Heroes mee naar een beeldje.

En dit zijn alle genomineerde games.

Falconeer

A Fisherman’s Tale

Coaster Combat

Pet Lab

Trigger Heroes

Minit

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.