Nieuws
Now Reading
GDC 2019 • Indie Games Summit, rustpunten en experimentele gameplay
0

GDC 2019 • Indie Games Summit, rustpunten en experimentele gameplay

by Alessandra van Otterlo27 februari, 2019

De Game Developers Conference is nog slechts weken verwijderd.  Weer tijd om een aantal highlights op een rijtje te zetten.

Independent Games Summit

De Independent Games Summit of IGS focust op alles wat indie developers bezighoudt, van development tot marketing tot communities en alles daar tussenin. Zo vertellen Tijmen Tio en Aran Koning van Sokpop terug op een jaar lang inkomsten genereren met Patreon.

Bennett Foddy (Associate Arts Professor bij het NYU Game Center) en indie developer Zach Gage concludeerden dat acteurs, muzikanten, dichters, schrijvers en velen anderen zorgen dat hun naam bekend wordt bij het grote publiek, maar de meeste game designers doen dat niet. Zij ‘verstoppen’ zich achter de anonimiteit van een bedrijf, zelfs als ze alleen werken. Dit moet volgens Foddy en Gage anders. Hoe en waarom leggen zij uit in hun IGS talk.

Leighton Gray, art director bij Fullbright, weet dat het internet speelt een belangrijke rol in de promotie van en communicatie rondom een game, zeker voor indie developers. Maar hiermee omgaan is niet altijd makkelijk, In haar IGS talk vertelt ze hoe de constante invloed van het internet bij haar tot een zenuwinzinking leidde en hoe je als indie dev een gezondere relatie op kan bouwen met het internet.

Rust en gamen

Even een rustpuntje nodig? Dan kan je terecht in de Mild Rumpus game lounge om een van games te spelen, of gewoon om even lekker te hangen met andere developers. Op het IGF paviljoen kan je alle finalisten van de 2019 IGF awards spelen, waaronder Minit van Kitty Calis, Jan Willem Nijman, Jukio Kallio & Dominik Johann. En dan zijn er uiteraard ook nog de Indie Mega Booth en alle Train Jam games, en het GDC Film Festival, en nog veel meer plekken naast het congres en de expo waar je kan gamen, rusten of gelijkgestemden kan ontmoeten. Klink hier voor een overzicht.

Mooie afsluiter

De Experimental Gameplay Workshop is onze favoriete GDC afsluiter, helemaal nu er weer een Nederlander op het podium staat in de persoon van narrative designer en game schrijver Gerben Grave.

Korting voor Control-lezers

Control is dit jaar wederom media partner van GDC. Met de code ctrl10GDC19 krijg je 10 procent korting op GDC All Access en Main Conference passen.

Beeld via officiële GDC Flickr.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).