Nieuws
Now Reading
Age of Wonders Planetfall heeft een release datum
0

Age of Wonders Planetfall heeft een release datum

by Alessandra van Otterlo20 februari, 2019

Triumph Studios kondigde vorig jaar tijdens Paradox PDXCon hun nieuwe game Age of Wonders Planetfall aan, met een 2019 release. Daar is nu een exacte datum aan gehangen: 6 augustus.

Planetfall is een sci-fi versie van Triumphs succesvolle Age of Wonders strategy game-serie. De game is zo’n vier jaar in development, en wordt ontwikkeld in Triumphs eigen Creator Engine.

Goodie stretch goals

Planetfall komt uit op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Op al deze platforms is de game te pre-orderen vanaf € 49,99, maar er zijn ook duurdere speciale edities. Mensen die extra goodies willen, maar dan gratis, kunnen zichzelf aanmelden voor de nieuwsbrief. Hoe meer vrienden ze aanmoedigen dit te doen, hoe meer items ze krijgen, want het aantal extra’s hangt af van het aantal subscribers.

Via vertrouwde kanalen

Paradox CEO Ebba Ljungerud spreekt in haar toelichting op het eindejaarsrapport over de groeiende competitie binnen de distributiemarkt en de diverse sterke spelers die recentelijk hun plannen hebben aangekondigd om de dominantie van Steam in de PC uit te dagen.

De uitgever heeft echter nog geen titels aangekondigd voor een van die nieuwe kanalen, zoals de Epic Game Store. Voor de distributie van Planetfall op PC kiezen ze vooralsnog voor hun eigen Paradox Store en reeds langer bestaande platforms als Steam, GOG en de Humble Store.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).