Business
Now Reading
Dutch Game Garden werkt aan nieuwe Games Monitor
0

Dutch Game Garden werkt aan nieuwe Games Monitor

by Alessandra van Otterlo15 januari, 2019

Om een inzicht te krijgen hoe we er als industrie voorstaan werkt Dutch Game Garden aan een nieuwe Games Monitor. Om de benodigde data en informatie te verzamelen vragen ze alle gamebedrijven in Nederland om input.

Lijst der lijsten

Eline Muijres, communications manager bij de DGG over het samenstellen van de mailinglijst voor het onderzoek: “Op basis van een grote hoeveelheid bronnen hebben we hebben een inventarisatie gemaakt van bedrijven in Nederland waarvan wij denken dat ze iets met de ontwikkeling van games doen. Deze bedrijven krijgen een persoonlijke, unieke uitnodiging om de enquête in te vullen. Via onder andere onze nieuwsbrief en social media roepen we mensen die onterecht geen uitnodiging hebben ontvangen op om zich te melden. Dit voor mensen waarvan wij geen email-adres hebben of in het geval we bedrijven over het hoofd hebben gezien. Zo hebben we inmiddels nog een aantal nieuwe bedrijven gevonden.”

Data-analyse en gesprek

Na het sluiten van de enquête gaat de DGG met alle input aan de slag: “Resultaten worden geanonimiseerd verwerkt in een statistisch programma,” legt Muijres uit. “Hierbij werken we samen met NEO Observatory, die helpen bij analyse en koppeling aan landelijke data, zoals het CBS. Dit is vergelijkbaar met wat we voor eerdere versies van de Games Monitor met TNO hebben gedaan. Nadat we onze eerste voorlopige resultaten hebben, willen we voor verdere duiding en analyse nog in gesprek met de industrie. Dit zal waarschijnlijk in de vorm van discussietafels zijn op verschillende locaties in het land. De exacte vorm daarvoor en de data moeten we nog bepalen. De presentatie van de definitieve versie van de Games Monitor 2018 is tijdens INDIGOx eind juni. Daarnaast wordt het rapport natuurlijk ook online beschikbaar gemaakt.”

Derde editie

De Games Monitor is een overzicht van cijfers, trends en ontwikkelingen binnen de Nederlandse game-industrie, voor zowel entertainment als applied games. Het rapport geeft onder andere inzicht in het aantal game-bedrijven in Nederland, de hoeveelheid banen, en het aantal personen dat in Nederland een game-opleidingen volgt. De allereerste Games Monitor ooit gaf inzicht in de cijfers over 2012, gevolgd door een tweede editie met metingen uit 2015.

Geen link ontvangen?

Mensen die een link naar hun persoonlijk enquête hebben ontvangen kunnen de vragenlijst tot eind januari invullen. Als blijkt dat er meer tijd nodig is om alle data te verzamelen dan kan deze deadline wellicht nog wat gerekt worden. Als je geen link hebt ontvangen, maar denkt dat je er wel een moet hebben, neem dan contact op met de DGG.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).