Nieuws
Now Reading
Vasco Games sluit studio in Emmen
0

Vasco Games sluit studio in Emmen

by Alessandra van Otterlo8 januari, 2019

Vasco Games, developer van games voor mobiel en web is per 1 januari gestopt met het ontwikkelen van nieuwe games.

Oprichter Vasco Rouw vertelt in een gesprek met de Emmer Courant dat de sluiting het gevolg is van de wijziging in Google Play algoritmen, waardoor voor veel developers, waaronder Vasco Games, het aantal organische downloads en dus de inkomsten flink afnamen: “Vorig jaar juli liep de omzet in een maand tijd terug met vijftig procent. Die daling zette tot het einde van het jaar door naar zestig procent.”

Langzame leegloop

Hoewel Vasco Games het goed deed – hun meest populaire titel Ships of Battle: Age of Pirates is meer dan 5 miljoen keer gedownload – kunnen ze niet op tegen de grote spelers op de mobiele markt die miljoenen investeren in user acquisition. Een jaar geleden waren er nog 100 mensen werkzaam bij de ontwikkelaar die naast een studio in Emmen ook teams heeft in Letland, India en Argentinië.

Het afgelopen jaar vertrok een deel van de 100 medewerkers van Vasco Games – dat naast een studio in Emmen ook teams heeft in Letland, India en Argentinië – zelf al. De twintig personen die eind vorig jaar nog in Emmen werkten kregen te horen dat ook zij op zoek moesten naar een andere baan. Met de 35 personen die het bedrijf in het buitenland heeft gaan ze verkennen of ze apps voor de zakelijke markt kunnen ontwikkelen.

Aflopende zaak

Hoewel er geen nieuwe game meer ontwikkeld worden, blijven de bestaande games gewoon beschikbaar zegt Rouw: “De huidige collectie van ruim 100 titels blijft vooralsnog in de lucht. Op de lange termijn wordt het echter wel een aflopende zaak. Vooral nu de stekker uit de ontwikkeling van nieuwe games is getrokken.”

Beeld bovenaan de pagina via Dagblad van het Noorden

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).