Now Reading
Uit Nu! • Rami Ismail maakte samen met honderden developers Meditations
0

Uit Nu! • Rami Ismail maakte samen met honderden developers Meditations

by Alessandra van Otterlo4 januari, 2019

Op een goede ochtend eind 2017 speelde Rami Ismail TEMPRES, een korte puzzel game die hem deed wensen dat hij voor iedere dag van het jaar een kleine game had. Bij iemand als Ismail blijft dat niet bij een wens, maar wordt het een project.

Het afgelopen jaar vroeg hij honderden developers om een kleine game te ontwikkelen en al die games zijn nu verzameld in Meditations. Meditations is een launcher die elke dag een nieuwe game laadt en een korte boodschap. Samen dienen ze als meditatie, afleiding, les of inspiratie voor die dag. Iedere game is van een andere developer en alleen op een bepaalde dag te spelen, mis je ‘m, dan moet je een jaar wachten.

Meer dan 350 developers

De eerste Meditations game op 1 januari was de titel waar het allemaal mee begon: TEMPRES van Tak, op 2 januari gevolgd door een game van developer en Train Jam organisator Adriel Wallick. De game voor 3 januari was van Bungie sandbox designer Lisa Brown, en vandaag kan je de game van Russische indie developer Egor Dorichev spelen. Iedere ochtend deelt Meditation Games op Twitter welke game die dag speelbaar is. Een volledig overzicht van alle games en developers wordt op 31 december gepubliceerd.

Kort

Alle Meditation games zijn verschillend, maar ze hebben ook een aantal dingen gemeen: elk van hen is korter dan vijf minuten en bevat geen tekst buiten dan de korte omschrijving voor je begint met spelen. Iedere ochtend deelt Meditation Games op Twitter welke game die dag speelbaar is. Een volledig overzicht van alle games en developers wordt op 31 december gepubliceerd.

De Meditation launcher kan je hier gratis downloaden voor Windows en OSX.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).