Now Reading
Uit Nu! • Kruip in de smartphone van een vluchteling met PeaceCraft
0

Uit Nu! • Kruip in de smartphone van een vluchteling met PeaceCraft

by Alessandra van Otterlo2 januari, 2019

PeaceCraft van het Vlaamse Poppins & Wayne speel je niet alleen op je mobiele telefoon, de game laat ook zien hoe belangrijk een smartphone is tijdens de zware reis van een jonge vluchteling.

Poppins & Wayne is het bedrijf van game designer Wim Wouters en copywriter Yasmin van de Werf. In opdracht van sociaal innovatiebureau !DROPS en Pax Christi Vlaanderen ontwikkelden zij PeaceCraft, een game voor jongeren over jongeren op de vlucht.

Van levensbelang

In de game kruip je in de huid van de Syrische Sara en de Afghaanse Mohammed. Je volgt hen tijdens de lange reis van hun thuis naar België en ziet hoe apps die wij dagelijks gebruiken voor hen van levensbelang kunnen zijn. De verhalen van Sara en Mohammed zijn gebaseerd op de ervaringen van jonge vluchtelingen die Wouters en Van de Werf meerdere malen spraken in een Rode Kruis opvangcentrum in Vlaanderen.

Game en theater

PeaceCraft is niet zomaar te downloaden, scholen kunnen de game online bestellen voor €25. Hiervoor krijgen ze één game die ze met de hele klas kunnen spelen. Naast de game is er ook een theaterstuk.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).