Now Reading
Uit Nu! • Hack de hackers in game van Flavour
0

Uit Nu! • Hack de hackers in game van Flavour

by Alessandra van Otterlo21 december, 2018

Vroeger loerde het grote gevaar voor kinderen buitenshuis. In het digitale tijdperk zijn ze ook binnen lang niet altijd veilig, maar Flavour heeft nu een game ontwikkeld die kinderen weerbaarder moet maken tegen cybercriminaliteit.

Loerend gevaar

Kinderen zijn zich vaak nog niet bewust van online gevaren en in hun goedgelovigheid delen ze dingen die ze beter niet kunnen delen, en downloaden ze bestanden die ze beter niet kunnen downloaden. Daarnaast vertellen ze hun ouders vaak niet wat ze nou precies op de computer doen, dus veel van de problemen blijven verborgen tot het te laat is.

Boek en game

HackShield van het Amsterdamse Flavour maakt samen met een ebook getiteld What The Hack! kinderen bewust van de risico’s die ze lopen en helpt ze bij hun online veiligheid. De game en het boek vertellen samen het verhaal van een verlegen jongen die de strijd aangaat met een gemene hacker, waarbij spelers van de game helpen om hackers te stoppen.

Stop de hackers

In de eerste aflevering leren spelers de basics van de game en nemen zij het op tegen DarkHacker14. Met verschillende vragen worden hun cybersecurity kennis getest en ze krijgen ze tips om beter bestand te zijn tegen hackers, virussen en malware.

HackShield is gratis te spelen via deze website, gewoon in de browser. Het volledige project heeft vier hoofdstukken.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).