Business
Now Reading
Ubisoft neemt het Nederlandse i3D.net over
0

Ubisoft neemt het Nederlandse i3D.net over

by Alessandra van Otterlo4 december, 2018

Franse uitgever Ubisoft neemt de Nederlandse hosting provider i3D.net over. De deal moet eind van het jaar helemaal rond zijn.

De uitgever en het Rotterdamse bedrijf werken al lang samen, onder andere voor The Division, maar ook andere uitgevers hosten hun games bij de provider. Zo maakt EA al meer dan een decennium gebruik van de diensten van i3D.net. Stijn Koster, CEO van i3D.net, meldt aan Tweakers dat hierin niets verandert, omdat het bedrijf als onafhankelijk onderdeel binnen Ubisoft verder gaat.

Yves Guillemot, mede-oprichter en CEO van Ubisoft, over de overname: “We blijven onze online operations uitbouwen om games en services te leveren die de beleving van onze spelers versterken. Door de expertise en technologieën van i3D.net aan de onze toe te voegen maken we een grote sprong in ons streven om onze spelers de best mogelijke connectiviteit en performance te bieden.”

Hoe diep Ubisoft voor de overname in de buidel moet tasten maken ze zelf niet bekend, maar naar verluid gaat het om een bedrag tussen de 100 en 250 miljoen euro.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).