Now Reading
Uit Nu! • Landinar: Into the Void krijgt eerste grote update
0

Uit Nu! • Landinar: Into the Void krijgt eerste grote update

by Alessandra van Otterlo29 november, 2018

Freelancer maar dan als top-down RPG, zo omschrijft Convoy Games hun game Landinar: Into the Void. Het action space adventure, dat in september uitkwam op Steam Early Access, heeft nu de eerste grote update gekregen.

Bouw je eigen spaceship

Met je zelfgebouwde ruimteschip warp je door het universum op zoek naar vriend of vijand. Wanneer je aanlegt in een van de ruimtestations kan je het te voet verkennen en andere karakters ontmoeten. Als premiejager kan je bounty-missies vinden en die volbrengen in ruil voor credits en beloningen. In je ontdekkingstochten bepaal je zelf wie je helpt en wie je laat lijden onder het onderdrukkende Landinar regime.

Flight model op de schop

Op basis van feedback van de spelers heeft Convoy Games besloten om het flight model flink aan te passen en al die wijzigingen maken deel uit van de Propulsion update, samen met onder andere een nieuw wapentype, nieuwe missies, nieuwe vijanden.

Meer, veel meer

Die feedback van de spelers was de belangrijkste reden voor Convoy Games om Landinar na drie jaar development eerst in early access uit te brengen. Na diverse grote updates moet de game dan klaar zijn voor de echte release met daarin een story-mode campaign met side-missies en meer sectoren, meer ruimtestations, meer NPCs, extra ruimteschepen, andere vijanden, meer wapens, en meer mogelijkheden om de wereld te verkennen. Vooral meer dus.

Goeie ouwe tijd

Voor Landinar bracht Convoy Games in april 2015 tactical roguelike-like Convoy uit. In juli van datzelfde jaar deelden ze met Control dat de game hen na drie maanden netto al zo’n €100.000 had opgeleverd.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).