Nieuws
Now Reading
“Club Manager 2019 biedt de uitdagende inhoud die in andere games mist”
0

“Club Manager 2019 biedt de uitdagende inhoud die in andere games mist”

by Alessandra van Otterlo16 november, 2018

GamoVation is geen naam die je vaak hoort binnen de Nederlandse game-industrie. Toch timmeren Joppe Houpt en Daimy Stroeve al zo’n tien jaar aan de weg en worden hun games FISHAO en MafiaBattle wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. Met hun nieuwste game wagen ze zich aan een heel ander genre. Het wordt een crosspatform voetbalspel getiteld Club Manager 2019.

Panini anyone?

In de game, die voor iOS, Android en PC in ontwikkeling, is manage je je eigen elftal. Om je simpele cluppie uit te bouwen tot een naam van wereldformaat moet je card packs openen waarmee je beter spelers, items en upgrades krijgt. GamoVation probeert hiermee het nostalgische gevoel van het verzamelen van voetbalplaatjes terug te brengen.

Het card pack element, maar ook het meespelen in meerdere divisies en competities, en de mogelijkheid om een oefenwedstrijd te spelen wanneer de manager dit wil, voegen volgens GamoVation de uitdagende inhoud en gameplay toe die in andere voetbalmanagerspellen mist.

Joppe Houpt, medeoprichter van GamoVation over de game: “We werken met man en macht om het verrassende en spannende effect van huidige voetbalspellen te vertalen naar een manager waarbij strategische keuzes hoofdonderdeel zijn van het spel. Hierbij houden wij tijdens de ontwikkeling rekening met onze bedrijfsfilosofie: het speelplezier van de speler”.

Nog even geduld

GameOvation werkt al twee jaar aan Club Manager 2019. De desktop-versie van de game komt uit in het eerste kwartaal van volgend jaar. De release voor mobiel staat gepland voor het tweede kwartaal.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).