Now Reading
Events • Naar Amsterdam voor kindergames en VR
0

Events • Naar Amsterdam voor kindergames en VR

by Alessandra van Otterlo25 oktober, 2018

Van heinde en verre zijn mensen naar Amsterdam gekomen voor twee evenementen. Professionals die werken aan film, televisie en digitale media voor kinderen verzamelen zich op Cinekid en werk je aan VR-projecten dan moet je op de VR Days zijn.

Cinekid

Onderdeel van Cinekid is het Medialab, door henzelf omschreven als een grote digitale speeltuin van de wereld. Kinderen en volwassenen kunnen er terecht voor installaties, workshops en games. In de laatste categorie zijn onder andere Cuphead, Circles en diverse games van Sokpop Collective. Laatstgenoemden vertelden tijdens het Cinekid Industry Forum ook over hoe zij Patreon inzetten om inkomen te genereren.

Gisteravond werden de Cinekid Media Awards uitgereikt. Vil Du?! van YipYip was een van de genomineerden voor een Gouden Guppy, de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct. De game viel helaas niet in de prijzen, maar kreeg wel een eervolle vermelding van de jury om te laten zien hoe breed het veld van digitale kindermedia is. “En wat voor bijzondere dingen er gemaakt worden door Nederlands talent.”

VR Days

Op het VR Days congres vertelde Dominic Eskoffier, Head of Virtual Reality, EMEAI bij Nvidia, dat VR in 2018 voor het eerst niet meer te vinden is in de Gartner Hype Cycle for Emerging Technologies. De hype is dus over, maar op een positieve manier volgens Eskoffier, want VR is nu een echte industrie waar zaken gedaan worden. Dat is te merken op de expo, waar op het overgrote deel van de stands producten en toepassingen te vinden zijn die al beschikbaar zijn. Een bezoeker die sinds het prille begin bij VR betrokken is bevestigt dit: “Dit is een goede plek voor zakelijke meetings, maar voor innovatie op VR gebied moet je op de Dutch Design Week in Eindhoven zijn.”

 
Tracklab en Manus VR op de VR Days expo

Bij de diverse talks is er naast aandacht voor het heden en de technische en creatieve kanten van VR development wél aandacht voor de toekomst en innovatie. In de lange lijst van sprekers uit binnen-en buitenland vinden we een aantal bekende namen: Andrea Posthuma (Programma Manager MEDIA bij Creative Europe Desk NL), Andy Lurling (CEO Lumo Labs), Marlies Schijven (professor chirurgie bij het AMC), Peter Kortenhoeven (oprichter en Chief Creative Officer Pillow’s Willow VR studios), Simon van der Linden (Artist Monobanda Play), Trevor Blom (Technical Lead bij Vertigo Games) en Yannis Bolman (CEO Little Chicken Game Company).

Morgen laatste kans

Als je naar de VR Days of naar het Cinekid Medialab wilt, dan is morgen je laatste kans.

Beeld bovenaan de pagina: Sokpop games op Cinekid Medialab

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).