Business
Now Reading
Advance neemt meerderheidsbelang in Newzoo
0

Advance neemt meerderheidsbelang in Newzoo

by Alessandra van Otterlo11 oktober, 2018

Market intelligence bedrijf Newzoo heeft een deel van de aandelen verkocht aan Amerikaans mediabedrijf Advance. Laatstgenoemde is onder andere eigenaar van Wired, Ars Technica, en heeft eveneens een groot deel van de Reddit-aandelen in bezit.

Als onderdeel van de samenwerking gaat Newzoo Sports Business Journal – ook onderdeel van Advance – helpen bij de uitbreiding van hun market intelligence en analytics portfolio voor traditionele sporten.

Grenzen vervagen

Peter Warman, mede-oprichter en CEO van Newzoo over de deal: “Door de recente opkomst van competitieve gaming (esports) als toeschouwer-sport vervagen de grenzen tussen traditionele media en sport. Met nieuwe ontwrichtende trends die eraan zitten te komen wordt market intelligence voor deze onderwerpen cruciaal voor steeds meer industrieën.”

In een interview met Gamesindustry.biz legt Warman uit waarom Advance en Newzoo goed bij elkaar passen: “We wisten al dat een echt Silicon Valley-type niet de juiste match is in deze fase van ons bedrijf. Daarom zochten we naar strategische investeerders die wat extra’s te bieden hebben, net als onze vorige investeerder TalkingData. Advance was een van de potentiële strategische investeerders die naar voren kwam, en het begon gewoon als een gesprek over kapitaal.”

Visie, opinie en ervaring

Volgens Warman had Advance twee belangrijke redenen om met Newzoo in zee te gaan: “We durven een visie en opinie over de markt te delen. We weten hoe we trends op tijd spotten. Dat is interessant voor een bedrijf dat midden in de transitie zit van een traditioneel media bedrijf naar digitaal. Het bouwen van een bedrijf rondom data is iets wat we hebben bewezen, en daar zien zij kansen voor meerdere van hun merken. Sports Business Journal is leider op het gebied van pro sports en zakelijke nieuws, ze hebben een beperkte data business, maar dat kunnen we met onze systemen uiteraard tot iets veel groters uitbouwen.”

Advance investeert ook een flink bedrag in het bedrijf waarmee Newzoo onder andere de positie in de VS wil versterken, eerst met het uitbreiden van het kantoor in San Francisco en op een later moment met een kantoor in New York. Ook wil Newzoo de positie in Azië versterken. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid is niet bekendgemaakt.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).