Now Reading
Uit Nu! • MAD Multimedia zet Infectionary in om verspreiding van ziektes te voorkomen
0

Uit Nu! • MAD Multimedia zet Infectionary in om verspreiding van ziektes te voorkomen

by Alessandra van Otterlo9 oktober, 2018

Medewerkers van GGD’s hebben te maken met zieke mensen en daarom is het belangrijk om ze goed voor te lichten om te voorkomen dat micro-organismen zich verspreiden. Dat kan uiteraard via folders, maar GGD Twente maakt de medewerkers liever op speelse wijze bewust. Daarvoor klopten ze aan bij MAD Multimedia en die ontwikkelde Infectionary.

Speel bacteriën weg

De game kent verschillende levels waarin de speler cliënten verzorgt. Draagt de cliënt een gevaarlijk virus bij zich, dan moet de speler op het juiste moment de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van handschoenen of beschermende kleding. De scenario’s worden afgewisseld met vragen en de speler krijgt gelijk feedback over de score. Met de behaalde punten kunnen ze vervolgens bacteriën wegspelen.

Testen in de praktijk

De game is gratis te spelen via de Infectionary-website, maar alleen voor mensen die een speciale link hebben ontvangen. Onder hen zorgmedewerkers van Woon- & Zorgcentrum Friso. Zij nemen deel aan een onderzoek naar de effectiviteit en speelbaarheid van Infectionary.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).