Business
Now Reading
Utomik en Crunchyroll werken samen aan Super Fan Pack
0

Utomik en Crunchyroll werken samen aan Super Fan Pack

by Alessandra van Otterlo25 september, 2018

Utomik gaat samenwerken met Crunchyroll, waarmee gebruikers van het anime en manga platform toegang krijgen tot de Utomik service.

Crunchyroll-abonnees met een Super Fan Pack kunnen alle Utomik games gratis spelen. Dit speciale abonnement zal bij lancering in het laatste kwartaal van dit jaar alleen beschikbaar zijn voor nieuwe Crunchyroll-abonnees die in de VS wonen. Het is de bedoeling dat het pakket op een later moment ook beschikbaar komt voor mensen buiten de VS, en dat bestaande abonnees kunnen upgraden naar het Super Fan Pack.

Hoogwaardige content

Ondanks het feit dat de Utomik-catalogus breder is dan anime en manga is het volgens Leontine Jacobs, Lead Creative bij Utomik, een logische samenwerking: “We bieden allebei een platform met veel hoogwaardige content waar we zelf enthousiast over zijn en die we willen delen met de wereld. Net als Crunchyroll maken we het makkelijk voor onze gebruikers om deze content te gebruiken en te ontdekken. Wij doen dat met games, zij doen dat met anime. Daar komt nog bij dat veel anime fans ook vaak fanatieke gamers zijn.”

Meer Japanse games

“We hebben onlangs een trip naar Japan gemaakt waardoor we een heleboel gave Japanse titels hebben binnengehaald,” legt Jacobs verder uit. “Dit zijn bijvoorbeeld veel titels uit het JRPG genre, maar ook Visual Novels, die beide erg populair zijn bij anime fans vanwege de kenmerkende visuele stijl. Voorbeelden hiervan zijn de Hyperdimension Neptunia titels, waar ook een anime serie van op Crunchyroll te zien is. Ook Hakuoki Kyoto Winds en Hakuoki Edo Blossoms zijn games waarvan de anime te zien is via Crunchyroll. Verder hebben we nog een boel niet zo voor de hand liggende titels die interessant zijn vanwege de verhaallijn zoals Shadow Tactics: Blades of the Shogun, of vanwege de anime-like stijl zoals Sky Chasers of Evoland.

Open voor andere samenwerkingen

De samenwerking met Crunchyroll beperkt Utomik niet in het aangaan van deals met andere partners zegt Jacobs: “Wij staan altijd open voor dit soort samenwerkingen en we zijn al vaker collaborations aangegaan maar nog nooit van zo’n grote aard, dus we hopen dat dit de weg opent voor nog veel meer mooie samenwerkingen, in allerlei soorten en maten.”

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).