Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Wuppo als eerste Nederlandse game speelbaar op Origin Access
0

Uit Nu! • Wuppo als eerste Nederlandse game speelbaar op Origin Access

by Alessandra van Otterlo14 september, 2018

Wuppo is nu uit op op Origin Access. Het is daarmee de eerste Nederlandse game die op het platform uitkomt.

Hans van Brakel, Executive Manager bij uitgever Soedesco is in zijn nopjes met de deal: “We zijn trots dat Wuppo als eerste Soedesco titel ooit onderdeel uitmaakt van Origin Access. Dit betekent dat een breed publiek nu kan genieten van deze geweldige indie.” Een breder publiek kan voor Wuppo geen kwaad, want vorig jaar riep PC Gamer de titel nog uit tot meest onontdekte pareltje op Steam.

Wums tegen Fnakkers

Wuppo is een hand-getekende 2D action adventure game met RPG-elementen, ontwikkeld door Knuist & Perzik. Hoofdpersonen in de game zijn de Wums. Na het kwijtraken van zijn huis, moet een eenzame Wum de wereld over reizen om een nieuw thuis te vinden. Onderweg komt hij andere Wums, Blussers, Splenkhakkers en samen nemen ze het op tegen de gemene Fnakkers.

Goed gezelschap

Origin Access is de de PC gaming subscription service van EA. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf €3,99 per maand. Het platform heeft naast Wuppo en AAA games ook een veschillende andere indie titels in de catalogus, zoals ABZÛ, RIME, Inside, Gone Home en Fe.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).