Nieuws
Now Reading
Codeglue wint Alto Cryptogame Challenge
0

Codeglue wint Alto Cryptogame Challenge

by Alessandra van Otterlo13 september, 2018

Het Rotterdamse Codeglue heeft de Alto Cryptogame Challenge gewonnen. Met behulp van Alto werken ze de winnende pitch verder uit.

Cash en crowdfunding campagne

“Met het winnen van de competitie heeft Codeglue 20.000 dollar in cash gewonnen en 20.000 dollar in Alto coins,” vertelt Peter de Jong, die in Helsinki de prijs in ontvangst nam. “Verder stelt Alto 30.000 dollar aan marketing beschikbaar, waaronder het bouwen van een Initial Item Offering (IIO) website waarbij we items uit de game kunnen voorverkopen. Een crowdfunding pagina met crypto items dus. De vervolgstap wordt een crowdfunding campagne met items uit de game. Spelers kunnen alvast unieke spell-cards en character skins kopen, die later op een blockchain komen te staan.”


Peter de Jong met Gabby Dizon, mede-oprichter van Alto

Crown of Carnage

Codeglue sleepte de winst in de wacht met hun demo van Crown of Carnage, een online multiplayer game, waarbij twee teams van wizards in dungeons vechten om een kroon. Het team dat de kroon het langst in bezit heeft wint de match.

Voordat een match start selecteren spelers eerst zes spell-cards uit hun deck, die de abilities van hun avatar bepalen. Sommige van de unieke spell-cards en sommige unieke skins zullen ook een token zijn op de blockchain. Deze kunnen spelers later ruilen, verkopen of uitlenen.

“De game is een game jam prototype en het huidige artwork is niet final. Het gaat nu eigenlijk pas echt beginnen,” zegt De Jong.

Beeld boven aan de pagina: Screenshot uit demo-versie Crown of Carnage

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).