Business
Now Reading
Vertigo brengt Arizona Sunshine naar arcadehallen en opent VR-arcade uitgeverstak
0

Vertigo brengt Arizona Sunshine naar arcadehallen en opent VR-arcade uitgeverstak

by Alessandra van Otterlo26 juli, 2018

Rotterdamse developer Vertigo Games is een uitgeverstak begonnen waarmee ze zich richten op VR games voor arcadehallen.

Met Vertigo Arcades willen de makers van Arizona Sunshine en Skyworld de kennis die ze hebben opgedaan gebruiken om andere developers te helpen met het ontwikkelen van arcade versies van hun games. Dit doen ze via hun VR Arcade Suite, een content launcher voor free-roaming location-based VR games. De suite heeft ook een API om verschillende belangrijke arcade features, waaronder tracking systems, speciale accessoires, en mixed reality mogelijkheden, te integreren.

Meer dan 40 landen

Er zijn volgens CEO Richard Stitselaar al meer dan 300 VR-arcadehallen in 40 landen die interesse hebben in een samenwerking. Volgende maand komt een arcade versie van Arizona Sunshine uit die spelers met een draadloze VR headset kunnen spelen. Naast eigen games zal Vertigo Arcades ook titels van anderen vertegenwoordigen, waaronder Space Pirate Trainer van I-Illusions, Island 359 van CloudGate Studio en A Fisherman’s Tale van Innerspace VR/ARTE France.

Meer informatie over Vertigo Arcades is te lezen in dit Venturebeat interview met Stitselaar.

 

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).