Now Reading
UIT NU! • Leer meer over de Romeinse tijd met Archeon Quest van Flavour
0

UIT NU! • Leer meer over de Romeinse tijd met Archeon Quest van Flavour

by Eric Bartelson12 juni, 2018

Vorige week lanceerde het Amsterdamse Flavour de mobiele game Archeon Quest: Het Romeinse Feest. Het is een interactieve speurtocht door museumpark Archeon waarin de speler de rol van een slaaf op zich neemt die een aanslag tegen de senator probeert te verijdelen.

De app laat je QR codes scannen die in Romeinse Rijk-gedeelte van het park verstopt zijn. Zo speel je personages vrij waarmee je in de game kunt praten. De gesprekken leveren aanwijzingen op, maar zeker ook inzicht in het leven van een slaaf ten tijde van het Romeinse Rijk, toen de grens dwars door Nederland liep langs de Rijn.

De game is ontwikkeld door Archeon en Flavour, met hulp van het Stimuleringsfonds creatieve industrie en de efgoedlijn Limes van de provincie Zuid-Holland.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.