Now Reading
Uit Nu! • Met ‘Awkward’ test je hoe goed je je omgeving kent
0

Uit Nu! • Met ‘Awkward’ test je hoe goed je je omgeving kent

by Alessandra van Otterlo6 juni, 2018

Wel eens gehoord van Snap Finger Click? Nee? Kan wel kloppen, want ze zijn niet in Nederland gevestigd, maar in Brighton. De reden dat we toch een Uit Nu! plaatsen voor hun nieuwste game is de Nederlandse co-founder Martijn van der Meulen.

Van websites naar games

Van der Meulen begon twintig jaar geleden met het bouwen van game-sites. Zo kwam hij bij EA terecht om hun eerste Nederlandse website te bouwen. Na verschillende andere functies bij EA en Relentless Software wilde Van der Meulen zelf games maken. Daarom richtte hij eind 2015 samen met Ed Gladwin de studio Snap Finger Click op.

Party games

Gladwin en Van der Meulen houden van party games en dat is dan ook het genre waar ze zich in specialiseren. Eerder brachten ze al  Act it Out!, – een PS4 en Wii U game geïnspireerd op Hints – en It’s Quiz Time uit. Gisteren was de release van hun nieuwste game: Awkward.

Hoe goed ken je mensen?

Awkward speel je alleen of met maximaal vijf andere spelers, in local of online multiplayer. Het is volgens de makers de ultieme test om er achter te komen hoe goed je je wederhelft, vrienden en familie kent. Hiervoor gebruik je de 5000 vragen in de game die variëren van lichte materie tot lastige dilemma’s. De inhoud van de vragen deed platformhouders af en toe de wenkbrauwen fronzen, maar Snap Finger Click wist toch alle content ongecensureerd door de approvals te loodsen.

Awkward is te downloaden voor PlayStation 4, Xbox One. Op beide platforms betaal je  €11,99 voor de game. Koop je de game via Steam, dan betaal je een euro meer. De Switch-versie van de game volgt in juli.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).