Nieuws
Now Reading
Tung Nguyen-Khac vertrekt, Timm Geyer nieuwe CEO Spil Games
0

Tung Nguyen-Khac vertrekt, Timm Geyer nieuwe CEO Spil Games

by Alessandra van Otterlo28 mei, 2018

Spil Games heeft bekendgemaakt dat CEO Tung Nguyen-Khac na drie jaar het stokje overdraagt aan Timm Geyer. Geyer was al werkzaam bij Spil sinds 2016 in de rol van COO.

Van web naar mobiel

De verse CEO heeft zin in de nieuwe uitdaging: “De mobile strategy van Spil Games krijgt echt vleugels, dus het is een spannende tijd en een geweldig moment om deze rol op mij te nemen.” De voornaamste focus van de nieuwe CEO is om de grote web-IPs van Spil ook op mobiel tot een succes te maken.

Voordat de Duitse Geyer in Hilversum terechtkwam werkte hij onder andere als Head of Global Business Development bij Bigpoint en was hij MD bij Splitscreen Studios en bij SevenGames Network, een dochterbedrijf van mediagigant ProSiebenSat.1.

Spil is blij

Peter Driessen, oprichter van Spil Games, is blij met de nieuwe CEO: “Timm kent het bedrijf van binnen en van buiten. Zijn vaardigheden, ervaring en gedrevenheid om de bedrijfsstrategie op de juiste manier uit te voeren, geven een extra slinger aan ons momentum op mobiele platformen.” Een momentum waar voormalig CEO Tung Nguyen-Khac een belangrijke rol in heeft gespeeld volgens Driessen: “We danken hem voor zijn grote bijdrage aan het huidige succes van Spil Games, met name rond de transitie van web-portal naar de app stores.”

Het tij gekeerd

In 2014 miste Spil de boot en lukte het niet om het succes met browser-games als springplank te gebruiken voor mobiel. Inmiddels is het tij gekeerd, want eerder dit jaar maakte de publisher/developer bekend dat hun mobiele titels meer dan 300 miljoen keer waren gedownload.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).