Control
Now Reading
Video • Includification – Making Games Everyone Can Play
0

Video • Includification – Making Games Everyone Can Play

by Alessandra van Otterlo22 mei, 2018

Mark Barlet werkt al meer dan 20 jaar als software designer en is een leider geworden op het gebied van accessibility design. Hij is auteur van de bekroonde Includification guidelines, en oprichter van de AbleGamers Charity, een nonprofit stichting die zich toelegt op het meer toegankelijk maken van video games.

Biljoen dollar

In zijn Control Conference talk legde Barlet uit waarom game accessibility nu belangrijker is dan ooit. Hij vertelt over de omvang van de markt van mensen met een lichamelijke beperking, en wat je kan doen om deze groep, die een besteedbaar inkomen hebben van meer dan een biljoen dollar, te steunen.

De video van Marks talk is hier terug te kijken op YouTube.

Meer video’s en foto’s

De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je de foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

This talk is powered by Vlambeer.

vlambeer

Beeld bovenaan de pagina: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).