Now Reading
GDC 2018 • Een overzicht van Nederlanders en Belgen
0

GDC 2018 • Een overzicht van Nederlanders en Belgen

by Alessandra van Otterlo13 maart, 2018

In minder dan een week is het tijd voor de Game Developers Conference. Hieronder een overzicht van Nederlandse en Belgische sprekers en bedrijven die je in San Francisco aantreft. Mocht er onverhoopt nog wat missen in het overzicht, laat het ons weten*.

Sprekers

In de speaker line-up vonden we de volgende Nederlandse en Vlaamse mensen: Robbert-Jan Brems (Unity), Rami Ismail (Vlambeer), Adriaan de JonghMarja Koopmans (Microsoft), Laurens Rutten (Boostermedia), Jan van Valburg (Activision) en Dirk van Welden (I-Illusions).

Guerrilla Games is vertegenwoordigd met een flinke rij sprekers: Ana Barbuta, Jan-Bart van Beek, Julian BertelingEric BoltjesDaniel CalvertRichard OudBlake ReboucheGilbert SandersRobin-Yann StormPinar Timez en Anton Woldek. Op de Guerrilla website vindt je een volledig overzicht.

In Nederland woonachtige buitenlanders die spreken zijn Brendan Greene (PUBG Corp.) en Kate Edwards (Geogrify/NHTV).

Exhibitors

Op de expovloer tref je Iceberg Interactive, Graphine en Xsens. Daarnaast is er een Belgisch paviljoen met als deelnemers: Abrakam, Dogstudio, Fire Falcom, Fishing Cactus, Gemotions, Image Matters, Mood Me, Reed, Swinguru en de Wallonia Export-Investment Agency. En op Mild Rumpus kan je onder andere Original Hill Farming van Tijmen Tio (Sokpop) spelen. Windgolf, de game installatie van Vlaamse student Pepijn Willekens is te vinden op de ALT.CTRL.GDC showcase.

Verder op GDC

Op de GDC-editie van Day of the Devs is Minit van Kitty Calis en Jan Willem Nijman speelbaar en het GDC Film Festival toont een Horizon Zero Dawn documentaire. We Were Here van Total Mayhem Games is in de race voor een IGF Award en Horizon Zero Dawn is genomineerd voor verschillende Game Developers Choice Awards.

Andere evenementen

Naast de officiële GDC evenementen zijn er ook andere plaatsen waar je Nederlanders en Belgen treft. Op zondagavond is dat tijdens Dutch Courage Meets Belgian Beers. Op dinsdagochtend host het Nederlandse consulaat een Dutch Business Breakfast, op dinsdag in de namiddag vind je verschillende Nederlandse en Vlaamse games op de European Game Showcase, daarna kan je door naar The Other Party (mede-gehost door Good Shepherd). Op de woensdagavond kan je terecht in het #BelgianGamesCafe.

Voor het plannen van meetings kan je gebruik maken van het Nederlandse MeetToMatch, dat dit jaar voor het eerst naar San Francisco afreist.

Korting voor Control-lezers

Control is dit jaar wederom media partner van GDC. Mocht je nog een pas nodig hebben: met de code GDC18CTR krijg je 10 procent korting op All Access, GDC Conference en GDC Conference + Summits passen.

* We zijn ons er van bewust dat er nog veel meer Nederlandse en Belgische mensen en bedrijven naar San Francisco afreizen. Dit is slechts een overzicht van mensen en bedrijven die onderdeel uitmaken van het officiële GDC programma of een van de side-events.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).