Nieuws
Now Reading
Met overname Blue Mammoth heeft Ubisoft nu ook studio in Amsterdam
0

Met overname Blue Mammoth heeft Ubisoft nu ook studio in Amsterdam

by Alessandra van Otterlo5 maart, 2018

Eind vorig jaar meldden we al in de Weekafsluiting dat Blue Mammoth Games, de developers van Brawlhalla, in januari een studio in Amsterdam zouden openen. Vrijdag maakte de developer bekend dat ze zijn overgenomen door Ubisoft.

Groei

Mede-oprichter Matt Woomer zegt in de verklaring dat ze een partner zochten om hun succesvolle brawler naar het volgende niveau te tillen. Blue Mammoth blijft verantwoordelijk voor de game, maar met de steun van Ubisoft hebben ze meer resources en stabiliteit om de game te verbeteren en nieuwe features toe te voegen. De studio blijft groeien, maar in hetzelfde rustige tempo als ze tot dusverre hebben gedaan.

Free to play forever

Om de spelers gerust te stellen benadrukt Woomer dat Brawhalla altijd free to play zal blijven en nooit pay to win zal worden. Ubisoft deelt die gedachte, en dat noemt Woomer als een van de redenen waarom ze akkoord zijn gegaan met deze samenwerking.

 

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).