Control
Now Reading
Video • From Autobiography To Horror, From Solo To Team: A Transition With No Friction
0

Video • From Autobiography To Horror, From Solo To Team: A Transition With No Friction

by Alessandra van Otterlo28 februari, 2018

Veel mensen hebben bij aanvang van hun gamestudie een bepaald beeld van hun toekomst in de game-industrie voor ogen. Maar het kan zomaar zijn dat de realiteit niet overeenkomt met de dromen of de loopbaan die ze voor ogen hadden.

Van solo-developer naar een team

Alex Camilleri is een Italiaanse game designer die in Nederland studeerde en momenteel in Malmö woont. In zijn Control Conference talk keek Camilleri terug op de overstap van een solo-developer die persoonlijke games als Memoir En Code: Reissue maakt, naar onderdeel zijn van Frictional Games waar hij nu werkt al gameplay designer en programmeur.

Aan de hand naar zijn eigen verhaal laat hij zien hoe ruimdenkend en multidisciplinair zijn kan helpen bij het vinden van een eigen plek binnen de game-industrie.

De video van Alex’s talk is hier terug te kijken via YouTube

Meer video’s en foto’s

De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je de foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

Beeld: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).