Control
Now Reading
Video • Aïda de Ridder: Bringing life 2D
0

Video • Aïda de Ridder: Bringing life 2D

by Alessandra van Otterlo23 februari, 2018

Aïda de Ridder is een 2D artist met een voorliefde voor animatie en illustratie. Ze is mede-oprichter van en Art Director bij indie studio Wispfire, waar ze verantwoordelijk is voor een herkenbare visuele stijl die doorschemert in alle projecten.

Live2D

Voor de eerste game van Wispfire, Herald: An Interactive Period Drama, gebruikte De Ridder voor character animation de Japanse software Live2D Cubism. In haar sessie tijdens Control Conference vertelde ze over de software en de technieken die zijn gebruikt om de 2D portretten in Herald te animeren, en hoe je als 2D artist meer kan dan het maken van statische art.

De video van Aida’s talk is hier terug te kijken via YouTube

Meer video’s en foto’s

De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je de foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

Beeld: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).