Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Extreme team-racer ‘Descenders’ uit als Steam Early Access titel
0

Uit Nu! • Extreme team-racer ‘Descenders’ uit als Steam Early Access titel

by Alessandra van Otterlo12 februari, 2018

Descenders is de nieuwe game van RaqeSquid, de makers van Action Henk. Spelers moeten op een mountainbike zo snel mogelijk de berg af sjezen. Door de procedureel gegenereerde werelden is geen afdaling twee keer hetzelfde en daarom het komt voornamelijk op skills aan.

Go team!

Snelheid is niet de enige factor, want Descenders draait ook om gevolgen en teamspirit. Iedere speler kiest een van de drie beschikbare teams en krijgt daarmee toegang tot exclusieve team gear. Alle trucs, sprongen en stunts leveren punten op voor jouw team en het team met de hoogste score wint speciale prijzen. Ook heeft iedere speler toegang tot hun eigen teamchannel op de Descenders Discord.

Early Access

Hoewel Descenders op dit moment al een complete game is, heeft Ragesquid, samen met indie publisher No More Robots, toch besloten voor een early access release: “De game heeft een sterke community focus, en daarom willen we spelers erbij betrekken zodat ze ons kunnen helpen bij het vormen van het laatste deel van de ontwikkeling van de game,” aldus de Descenders Steampagina. “Early access geeft ons de kans om feedback van de spelers te krijgen en om te werken aan features en content waar onze community om vraagt.”

Binnenkort ook Xbox

De Steam early access periode beslaat zes tot negen maanden. Hoe vaak en hoeveel updates er in die periode zijn te verwachten is nog niet bekend. Ergens in de komende maanden komt Descenders ook uit op Xbox Game Preview.

Descenders is nu te downloaden via Steam voor €22,99. Dit is dezelfde prijs die straks betaald moet worden wanneer de game uit early access komt.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).