Now Reading
Uit Nu! • Global Game Jam game ‘Marooners’ nu ook uit op console
0

Uit Nu! • Global Game Jam game ‘Marooners’ nu ook uit op console

by Alessandra van Otterlo8 februari, 2018

Vaak blijven game jam prototypes precies dat, prototypes. Soms groeit een 48-uurs idee echter uit tot een volledige game. Zo ook Marooners van M2H.

Paradox in Paradise

Het eerste prototype van de game werd ontwikkeld tijdens de Global Game Jam 2015. Wat toen nog Paradox in Paradise heette werd onder de naam Marooners verder ontwikkeld. In maart 2016 kwam de game uit in early access en vier maanden later volgde de officiële Steam release. Nu is de game ook uit ook uit op PlayStation 4 en Xbox One.

Chaos

Marooners is een mix van korte mini-games waar twee tot zes spelers via local of online multiplayer schatten voor elkaars neus weg proberen te kapen. Dat lijkt simpel genoeg, maar er is een twist: tijdens het spelen rol je van de ene in de andere mini-game. En dat resulteert in complete chaos.

De game is voor €9,99 te downloaden in de PlayStation Store en via Xbox Live. Ter ere van de console release is de Steam-versie tijdelijk te koop met 50 procent korting.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).