Business
Now Reading
Video • Publishers talk budget, assessing games, marketing and answer tons of questions from developers
0

Video • Publishers talk budget, assessing games, marketing and answer tons of questions from developers

by Alessandra van Otterlo6 februari, 2018

In de overvolle stores je game op laten vallen wordt steeds moeilijker. Veel developers kijken daarom naar een samenwerking met een publisher, maar hoe kom je daar binnen en wat kan een publisher voor je doen?

Kruip in het hoofd van een publisher

Tijdens het Publisher Panel op Control Conference, gaven Callum Underwood van Raw Fury, Paul Hanraets van Good Shepherd Entertainment en Hans van Brakel van Soedesco meer inzicht in hoe publishers denken en werken. Ze vertelden hoe ze games beoordelen en selecteren, welke budgetten haalbaar zijn, en wat een publisher kan doen voor een game. Daarnaast gaven ze antwoord op vele vragen van de developers in het publiek.

Klik hier voor de video van het Control Conference Publisher Panel.

Het panel stond onder leiding van Eric Bartelson, de voormalig hoofdredacteur van Control, die in het verleden ook werkte als gamescout voor een grote Nederlandse publisher.

Meer video’s en foto’s

De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je vast de mooie foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

Beeld: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).