Nieuws
Now Reading
Rami Ismail krijgt Game Developers Choice Ambassador Award
0

Rami Ismail krijgt Game Developers Choice Ambassador Award

by Alessandra van Otterlo31 januari, 2018

De Game Developers Choice Awards organisatie heeft bekendgemaakt dat Rami Ismail, mede-oprichter van Vlambeer, hun Ambassador Award ontvangt. De award wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich door middel van actie of ambassadeurschap inzet voor een betere game-industrie.

Onvermoeibaar

Ismail ontvangt de award omdat zijn rol binnen de indie scene het maken van games ontstijgt. Hij werkt onvermoeibaar aan de democratisering van game development, en heeft gratis development tools als presskit() gemaakt, waarmee het voor indie developers makkelijker wordt om nieuws over hun games te verspreiden.

Verder roemt de organisatie Ismails help aan incubators, lokale evenementen, universiteiten en zijn bijdrage aan de community. Als ambassadeur reist Ismail een groot deel van zijn tijd de wereld rond om te werken met opkomende communities in Zuid Europa, Oost Europa, het Middenoosten, Zuid Amerika, Afrika en Zuidoost Azië.

Uitreiking tijdens GDC

Op 21 maart mag Ismail in San Francisco de award in ontvangst nemen tijdens de Game Developers Choice Awards show. Eerder werd al bekend dat Horizon Zero Dawn en Hidden Folks die avond ook kans maken om in de prijzen te vallen.

De mensen die niet in San Francisco zijn kunnen de uitreiking via live stream volgen.

Beeld: Arno Landsbergen

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).