Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Rusty Lake lanceert ‘Rusty Lake: Paradise’ en kondigt Rusty Lake film aan
0

Uit Nu! • Rusty Lake lanceert ‘Rusty Lake: Paradise’ en kondigt Rusty Lake film aan

by Alessandra van Otterlo23 januari, 2018

Na Rusty Lake Hotel en Rusty Lake: Roots is Rusty Lake: Paradise de derde premium titel in de Rusty Lake serie van point and click adventures. Het verhaal speelt zich deze keer af op een afgelegen eilandje dat vervloekt is door tien plagen. Het is aan de speler om verborgen herinneringen te vinden om zo te plagen het hoofd te bieden.

Kleine vertraging

Volgens Robin Ras, mede-oprichter van Rusty Lake, liet de release van de game iets langer op zich wachten, omdat het schrijven van een goed verhaal in combinatie met de plagen een uitdaging was. Het nemen van die extra tijd lijkt ze geen windeieren te hebben gelegd, want op alle platforms geven spelers positieve feedback en de game lijkt ook nog eens prima te verkopen.

Een kleine twee weken na release geeft Steamspy aan dat ruim 24 duizend mensen de game bezitten. Het aantal downloads op Google Play ligt tussen de 10 en 50 duizend en op iOS doet de game het nog net wat beter. Hiermee is het volgens Ras de meest succesvolle release in de Rusty Lake serie.

Rusty Lake The Movie

Naar aanleiding van de vraag wat er qua Rusty Lake nog in het verschiet ligt, kwam Ras met een leuk nieuwtje: “We gaan een Rusty Lake short movie van ongeveer tien minuten opnemen,  met daarin echte acteurs die onze karakters spelen. De film krijgt een echte Cube Escape setting. Tegelijkertijd met deze short brengen we een game uit die op een bijzondere manier met de film verweven is. Voor dit project lanceren we binnenkort een Kickstarter.”

Rusty Lake: Paradise is voor €2,99 te downloaden op de App Store en via Google Play. Voor een euro extra koop je de game op Steam of Itch.io.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).