Control
Now Reading
Video • Attract and Retain Players by Improving Delivery
0

Video • Attract and Retain Players by Improving Delivery

by Alessandra van Otterlo22 januari, 2018

Eindeloos wachten op een day one patch download, of langer dan je lief is kijken naar een loading screen. Geen enkele speler wordt daar blij van. Gebeurt het te vaak, dan haakt een flink spelers ook gewoon af, zegt Mike Elissen, senior solutions engineer bij Akamai Technologies.

Akamai is aanbieder van Content Delivery Network (CDN) en Cloud Security services. De naam zal je misschien niet direct iets zeggen, maar waarschijnlijk heb je ongemerkt wel eens met ze te maken gehad. Hun services worden niet alleen gebruikt door gamebedrijven, maar ook door banken, airlines, hotelketens en bedrijven als Airbnb en Mailchimp.

Bottlenecks oplossen

In zijn Control Conference talk vertelt Elissen waarom en hoe stabiele en snelle verbindingen gevolgen hebben voor retentie. Ook laat hij zien hij hoe dingen achter de schermen werken, waar de bottlenecks zitten, en hoe Akamai die op kan lossen.

Zijn talk hier nu hier terug te kijken.

Meer video’s en foto’s

De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je vast de mooie foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

Beeld: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

Deze talk is powered by Akamai Technologies.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).