Nieuws
Now Reading
Sokpop financiert grote projecten met kleine Patreon games
0

Sokpop financiert grote projecten met kleine Patreon games

by Alessandra van Otterlo18 januari, 2018

Een aantal jaar geleden was crowdfunding de oplossing voor indie developers om geld op te halen om hun game te maken. Met de toename van het aantal crowdfunding projecten nam de slagingskans echter af en zonder sterke game en goede campagne ben je kansloos. Sokpop heeft in Patreon een alternatief gevonden.

Twee gratis games per maand

Sokpop is een game-collectief bestaande uit Aran KoningRuben Naus, Tijmen Tio, en Tom van den Boogaart. Zij startten gisteren een crowdfunding actie via Patreon. Patrons die iedere maand $3 betalen krijgen in ruil daarvoor elke twee weken een nieuwe Sokpop-game en toegang tot de Sokpop Discord.

Voor $5 per maand krijg je early access bij de grote projecten. Ben je bereid om $10 of meer per maand te betalen dan krijg je de source code van alle Sokpop Patreon games en mag je suggesties doen voor thema’s voor nieuwe kleine games.

Patrons die zich binnen een maand aanmelden krijgen gelijk twee games gratis: Jut, een game over afval en natuurgame BombiniDeze games zijn ook los verkrijgbaar voor $3 elk.

Grote projecten

Het op Patreon opgehaalde geld stelt Sokpop in staat om aan hun grotere projecten te werken. Dit jaar willen ze drie grote games uitbrengen: rogue-like farming game Original Hill Farming, mobiele tuinier titel Box Friends , en Bernband, een sci-fi exploration game.

Op het moment van schrijven van dit stuk zorgen 58 patrons al voor een maandelijks bedrag van $308.

Beeld bovenaan de pagina is van Jut, een van de games die snelle patrons gratis krijgen.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).