Control
Now Reading
Video • Mother And Child – Maternal Narratives In Games And ‘Monument Valley 2’
0

Video • Mother And Child – Maternal Narratives In Games And ‘Monument Valley 2’

by Alessandra van Otterlo9 januari, 2018

Moederpersonages in games missen over het algemeen diepgang en vaak wordt hun hele karakter samengevat in het feit dat ze een kind hebben. De moeder in Monument Valley 2 die samen met haar kind de hoofdrol speelt in de game, is meer dan alleen maar moeder.

Waarom vertellen we deze verhalen niet vaker?

Lauren Cason, senior artist bij ustwo games, vertelde in haar Control Conference talk hoe ustwo games koos voor het verhaal van de veranderende relatie tussen een moeder en haar kind. Ze besprak de tools die ze gebruikten om dat verhaal te vertellen, en stelde de vraag waarom wij als een industrie deze verhalen niet vaker vertellen.

De video van die talk is nu hier te bekijken.

Meer video’s en foto’s

De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je de mooie foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

Beeld: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).