Control
Now Reading
Video • How Sound Design Can Up Your Game
0

Video • How Sound Design Can Up Your Game

by Alessandra van Otterlo15 december, 2017

Niels van der Leest werkt al tien jaar aan audio voor games. Hij werkte in die periode aan een grote diversiteit aan projecten. Van mobiele games als Phoenix II tot de AAA-titel Horizon Zero Dawn, en alles daar tussenin.

Last minute of meegroeien

In zijn Control Conference talk, leert Van der Leest ons wat sound design voor games inhoudt, het werk dat gaat zitten in een enkele geluid, en hoe audio je game naar een hoger level kan tillen. Hij laat het verschil zien tussen audio toevoegen op het laatste moment en audio die ontstaat en meegroeit wanneer een componist en sound designer al vroeg bij development betrokken zijn.

Klik hier om de video te bekijken. Kleine aantekening: aan het begin van zijn talk is Van der Leest wat buiten adem, omdat de NS hem in de steek had gelaten en hij het laatste stuk moest rennen om nog op tijd te komen.

Meer video’s en foto’s

De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je vast de mooie foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

Beeld: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).