Now Reading
Uit Nu! • Paladin maakt Katamari endless runner voor mobiel
0

Uit Nu! • Paladin maakt Katamari endless runner voor mobiel

by Alessandra van Otterlo12 december, 2017

Een paar weken geleden maakte Paladin Studios bekend dat ze samen met Bandai Namco werken aan een mobiele versie van Tamagotchi. En vorige week was daar ineens Amazing Katamari Damacy, ook een project in samenwerking met de Europese tak van de Japanse uitgever.

Endless Runner

Het grootste verschil met de originele Katamari Damacy is dat in de mobiele versie de prins de bal vanzelf een pad afrolt. De speler moet alleen wel bijsturen om items op te pakken en grotere objecten te ontwijken. Je kan hiervoor kiezen voor twee manieren van besturen: joystick, waarbij je je vinger gebruikt, of tilt.

Hoe groter je katamari is, hoe groter de objecten zijn die je er aan toe kan voegen. Bots je tegen een object dat groter is, dan slaat de ‘irritatiemeter’ van de koning uit, en wanneer de meter vol is plet hij met zijn vuist je bal en is het game over.

Verzamel coins

Naast het behalen van een steeds hogere score zijn er allerlei missies waarmee je munten of gems verdient. Die kan je vervolgens als het mis gaat inzetten voor ‘continues’, of voor het upgraden van de cousins die je tijdens de levels tegenkomt en die je helpen bij het neerzetten van een hogere score.

Muziekje

Amazing Katamari Damacy is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. Je zou het bijna alleen al doen voor de catchy Katamari theme song… NAAAAAAAA-NA-NA-NA-NA-NA-NANA-N’NA-NA-NA-NAAAAAA

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).