Nieuws
Now Reading
Speelbaars stopt er mee
0

Speelbaars stopt er mee

by Alessandra van Otterlo4 december, 2017

Speelbaars, de makers van Lumini, hebben bekendgemaakt dat ze hun studio sluiten.

In een blogpost legt het team uit dat ze zijn begonnen vanuit een droom om games te maken die een nieuwe ervaring bieden. Ook wilden ze ervaren wat het is om een game te maken en uit te brengen. Dat is ze gelukt en Lumini bracht hen creatief gezien meer succes en erkenning dan ze hadden verwacht. Financieel was de game helaas minder succesvol.

De essentie kwijt

Na de release van Lumini is Speelbaars, na wat wisselingen in het team, aan verschillende projecten begonnen om die vervolgens weer te cancelen. Daarnaast deden ze wat work for hire. Ergens in dat traject zijn ze de essentie van Speelbaars – het maken van games die spelers wat nieuws bieden – kwijtgeraakt. Om die reden hebben ze besloten om met de studio te stoppen.

Console port?

Hoewel ze niet meer aan nieuwe games werken, blijft Speelbaars beschikbaar voor vragen over Lumini. En mocht iemand interesse hebben: er ligt een multiplayer versie van Lumini klaar om naar console geport te worden.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).